top of page

Laura Neyskens

Laura stond voor het eerst op het podium als 11-jarige in Bernadetje (1996), een theatervoorstelling van Arne Sierens en Alain Platel. Nadien speelde ze mee in Mouchette (1998), Allemaal Indiaan (2001) en Platels befaamde dansvoorstelling Iets op Bach (1998), waar ze de jonge danser Sidi Larbi Cherkaoui ontmoette. Dit resulteerde in een jarenlange samenwerking. Zo danste ze in zijn debuut Rien de Rien (2000), Foi (2003) en Myth (2007). Ze danste en zong in de musical Adams Appels (2009) van het theatergezelschap Olympique Dramatique, waar ze Cherkaoui tevens assisteerde bij de choreografie.

 

Ze participeerde als danseres in de oscar genomineerde film Anna Karenina (2012) van Joe Wright, starring Keira Knightley en Jude Law. In de Scala van Milaan was ze rehearsal director en danseres in de opera cyclus Der Ring des Nibelungen (2010-2016), in een regie van Guy Cassiers en gedirigeerd door niemand minder dan Daniel Barenboim. 

Ze maakt ook deel uit van de harde kern van La Guardia Flamenca, een straattheatergezelschap dat sinds zomer 2005 de straten onveilig maakt met voorstellingen als Anda La Banda (2005) en Carrément Carmen (2008). Club Flamingo (2012) werd hun eerste cabareteske 'indoor' voorstelling, gevolgd door Vagamundo (2019).

Tijdens het festival Gent Bougement bracht Laura voor het eerst haar eigen werk op de planken met haar duet Meer-Min (2015). Op het lichtfestival van Gent werd ze gevraagd om te choreograferen en te dansen voor de impressionante kunstinstallatie The Gift (2018) in een concept van Kris Goubert en Fish Eye.

Dans stijlen: hedendaagse dans, Kalbeliya, bollywood, flamenco, Oriëntaalse dans en Cubaanse salsa.

Bollylicious producties: Bombay Express en Sitara

 

Tom Decuyper

Tom is in zijn thuisstad Gent vooral bekend als salsa leraren duo Tom en Wim. Samen met Wim Boussery had hij 14 jaar een eigen dansschool Pasion Latina, i.s.w.m. dansschool Polariteit. Een paar duizenden mensen hebben zo Cubaanse salsa bij hen leren dansen. Na 14 jaar beslisten Tom en Wim om elk hun eigen weg te gaan.

Verder werkte Tom nog mee aan het project Bal Global (Danspunt en het Masereelfonds) en doceerde hij ook dans op de Theaterschool Stijn Brauns. Hij werkt mee aan een nieuw straattheater project Aurora Tornalis van Cirque Masala waarvoor hij de choreo’s maakte en zelf ook meedanst. Deze productie ging in première op het Trezart festival in Mol en tourt sinds 2014 in binnen- en buitenland. In 2012 danste Tom in de muziekclip 'Little Soldier' van Belgische zangeres Renée en in 2014 werkte hij samen met On The Roof Dance Company voor het maken van het filmje 'Mystery solved'.

Tom  maakte ook de bollywood choreografie voor de film The Surprise, een Belgisch-Nederlandse productie die in première gaat in mei 2015. (Met o.a. Jan Decleir, Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan  en regisseur Mike van Diem) In 2016 danste Tom mee in de film A Quiet Passion, een kostuumdrama over de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson, met o.a. Cynthia Nixon (Sex And The City), Catherine Bailey en Benjamin Wainwright in de hoofdrollen en geregisseerd door Terence Davies.

Dansstijlen: kalbeliya, bollywood, West-Afrikaanse dans, Cubaanse salsa, merengue, bachata,  flamenco, Oriëntaalse dans en yoruba.

Bollylicious producties: Bombay Express en Sitara

Julie Thomas

Op 8-jarige leeftijd kreeg Julie voor de eerste keer een rol in een musical. Ze speelde Gretl in ‘The Sound of Music’ door Joop van den ende, nu beter bekend als Stage entertainment (2003-2004). Door deze eerste ervaring kreeg ze de microbe te pakken en wist ze dat ze later een performer wilde worden. Later volgde Pinokkio (2005-2006) van studio 100 en Annie (2008-2009) van Musichall.

Ondanks het feit dat ze nog steeds een grote liefde voor musical heeft, was dans steeds haar favoriete discipline van de drie. Ze besloot dan ook om in 2012 te starten met de opleiding modern/danstheater aan de fontys hogeschool te Tilburg. Hier kreeg  ze de kans om te werken met choreografen zoals Helder Seabra, Anton Lachky, Laurent Flament, Filip van Huffel, Tony Adigun…..In haar 4e jaar kreeg ze 2 stageplaatsen: één als danser in de stukken Waltz, Infinite en  Stairs (Krisztina de Châtel) en één als swing en repetitor in de voorstelling ‘Under my skin’ (Isabelle Beernaert). In 2016 studeerde ze af.

 

Na haar opleiding werkte ze nog tweemaal samen met Isabelle Beernaert: een keer voor een commerciële opdracht van Keune haarproducten (2016) en de andere keer voor haar avondvoorstelling ‘Ne me quitte pas’ (2017). Sinds 2016 maakt ze een deel uit van company NOI (olv Valentina Nigro). Ze danste o.a. in de stukken DONNA, Timeless Beauty en aquadance. Julie geeft ook les in  de stijlen modern en jazz bij Pivolté en Let’s go Urban.

Dansstijlen: Jazz, contemporary urban, hedendaags, modern.

Bollylicious producties: Bombay Express en Sitara

Ayla Joncheere

Dr. Ayla Joncheere volgde haar eerste Indiase dansles op 12-jarige leeftijd. Door haar interesse in Indiase dans, besloot zij om Indische Talen en Culturen te studeren aan de universiteit. Zij behaalde in 2016 ook een doctoraatstitel in deze opleiding. 

 

Haar onderzoeksproject dat ondersteund werd door BOF (2012 – 2016), droeg de titel: Kālbeliyās – Dancers, Gypsies or Snake Charmers: Staging of Authenticity and Dynamics of Identity. Ze spreekt vlot Hindi en werkt momenteel nog steeds als praktijkassistent Hindi en post-doctoraal onderzoeker aan Universiteit Gent.

Dans stijlen: Kalbeliya dans van Rajasthan en andere volksdanssen uit Rajasthan (zoals Ghoomar, Terah Taali en Chari dans), Zigeuner- en Orientaalse dansvormen uit Oost-Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Bollylicious producties: Bombay Express en Sitara

 

 

Gast danser: Sooraj Subramaniam

Sooraj Subramaniam groeide op in Maleisië waar hij een opleiding in Indisch klassieke dans (Bharata Natyam en Odissi) volgde. Later schoolde hij zich ook nog bij in ballet en hedendaagse dans. 

 

Hij zette zijn professionele training verder in Australië, waar hij afstudeerde in ballet aan the Western Australian Academy for Performing Arts, Edith Cowan University. Hij was gelijktijdig mede-oprichter van Mudhra Dance Company, waar hij Indische klassieke dans en hedendaagse dans onderwees en opvoerde. 

Na zich in het Verenigd Koninkrijk te vestigen, werkte Sooraj voornamelijk bij Srishti - Nina Rajarani Dance Creations, waar hij Bharata Natyam lessen gaf en deelnam als opvoerend artiest aan hun producties. Tijdens zijn verblijf in de UK leerde Sooraj ook Kathak. Hij treedt tot vandaag de dag ook regelmatig op voor de Akademi, Balbir Singh Company en Shobana Jeyasingh Dance compagniën gevestigd in Londen. 

Vandaag de dag omvat het werk van Sooraj een organische mengeling van al de bovengenoemde dansstijlen. Hij wenst met dans vooral een eerlijke, relevante en aangename blik op de wereld te werpen. 

 

Sooraj woont nu in België, waar hij nog steeds actief is als internationaal freelance artiest. Hij creëert zijn eigen solos en werkt ook samen met verschillende compagnieën en onafhankelijke choreografen voor dansopdrachten over heel Europa. 

Dansstijlen: Bharatanatyam, Odissi, Kathak, hedendaagse dans en ballet.

Bollylicious producties: Sitara

bottom of page